Ȋmi place
mâncarea chinezeascǎ şi unul dintre lucrurile pe care le comand întotdeauna –
acum, singurul, de fapt, din moment ce, aparent, supa chinezeascǎ nu mai are
acelaşi gust, cel puţin acolo de unde luǎm noi- este orezul. Ȋmi place aşa mult
încât în week-endul care a trecut am mâncat în ambele zile mâncǎruri cu orez:
sâmbǎtǎ am fǎcut orez cu fructe de mare, pe modelul ǎsta, cu orez alb de data
asta, iar duminicǎ, am încropit un fel de orez chinezesc cu ou.
Ingrediente:
125 de grame de orez
O
ceapǎ
Un
ardei gras
1-2
ouǎ
Ulei
Sos
de soia
Ȋncepem prin a
fiebe orezul.
Dupǎ aceea,
facem o omletǎ şi dupǎ ce se rǎceşte o tǎiem în bucǎţele şi o dǎm deoparte.
Punem la cǎlit
ceapa şi ardeiul tǎiat mǎrunţel, pânǎ când ceapa devine translucidǎ. Adǎugǎm
orezul fiert, ouǎle şi amestecǎm de câteva ori şi luǎm de pe foc.
Servim cu sos de
soia. Atât de simplu!
Week-end fain!
Noi mergem la Festivalul Caşcavelei din Valea Doftanei.
Bon app’!
Etichete: ardei, asiatic, ceapa, orez, oua, sos de soia