Pentru cǎ am
lipsit (motivat!) la provocarea Amei de luna trecutǎ, m-am gândit sǎ postez
totuşi reţeta aceea acum, când mai sunt câteva zile şi vine timpul pentru o
nouǎ aventurǎ culinarǎ în secret. Atunci, blogul desemnat mie a fost cel al lui
Teo, pe care o urmǎresc de mult timp şi prin site-ul cǎreia a trebuit sǎ
scotocesc îndelung pentru cǎ erau prea multe lucruri care-mi fǎceau cu ochiul. Mi-am
ales, aşadar, mai multe reţete din care voi mai posta aici, dar pentru
provocarea din iulie, mi-am ales vinetele la cuptor. A fost un rǎsfǎţ pentru
papilele noastre şi sigur o voi repeta. Din nou, am fost destul de cuminte şi
am pǎstrat indicaţiile lui Teo şi, drept sǎ vǎ zic, chiar nu era nevoie de vreo
schimbare. Vinetele au fost foarte bune şi reci şi calde şi se pot mânca
foarte bine cu coajǎ care este foarte aromatǎ.
Ingrediente:
3
vinete
2
ardei graşi
1
ceapǎ roşie medie
300
grame ciuperci
2
roşii
Ulei
de mǎsline
6
feliuţe de caşcaval
Busuioc,
sare, piper
Vinetele se taie
pe lung şi se scobeşte cu grijǎ interiorul.
Se toacǎ mǎrunt ceapa
şi ardeii şi se pun la cǎlit în ulei.
Se toacǎ miezul
vinetelor şi se adaugǎ peste ardei şi ciuperci. La fel se procedeazǎ şi cu
ciupercile.
Se lasǎ legumele
sǎ transpire bine şi se adaugǎ busuiocul tocat mǎrunt şi se condimenteazǎ cu
sare şi piper dupǎ poftǎ.
Se umplu
jumǎtǎţile de vinete cu amestecul de legume, pe deasupra se orneazǎ cu felii
rotunde de roşii şi peste roşii se aşazǎ feliuţele de caşcaval.
Se dau la cuptor
30 de minute la 200 de grade.
Bon app'!
Etichete: ardei, busuioc, cascaval, ciuperci, provocarea secreta, vinete