Nu ştiu dacǎ am mai spus, dar iatǎ: eu sunt super-mega-extra îndrǎgostitǎ
de fructele de mare. M-aş mulţumi cu o porţie sǎnǎtoasǎ de creveţi pe zi, deşi nici
midiile sau calamarii nu-s de lepǎdat. In
my book, fructele de mare sunt la loc de cinste. Aşa cǎ m-am pus sǎ-mi fac o
paella cu înainte-numitele în bucǎtǎrioara mea; nu e chiar ca la carte şi n-a
ieşit genialǎ ca la Alioli, dar foarte bunǎ, da. Pot sǎ trǎiesc cu
foarte bun, nu sunt extrem de pretenţioasǎ :P.
Am
curǎţat 1 ceapǎ micǎ, am spǎlat-o şi
am tǎiat-o mǎrunt. La fel am
fǎcut şi cu 3 cǎţei de usturoi. Apoi
am tǎiat în cubuleţe 1 ardei gras roşu. Le-am
cǎlit în ulei de mǎsline vreo 2 minute.
Am
adǎugat peste ele 300 de grame de orez şi
am amestecat pânǎ când orezul e bine acoperit. Am turnat peste ele 1 litru supǎ de legume (era mai bine cu
supǎ de peşte, dar eu n-am dispus de ea), câteva fire de şofran, pentru culoare, şi 6 roşii cherry, tǎiate în cuburi. Se aduce la fierbere.
Se
lasǎ apoi pe foc timp de 20 de minute sau cât e necesar orezului sǎ se înmoaie
şi lichidului sǎ fie absorbit.
Se
adaugǎ fructele de mare (eu am pus 12
bucǎţi de creveţi, 12 de calamari şi 12 de midii) şi 200 de grame de mazǎre, se amestecǎ şi se presarǎ cu pǎtrunjel dupǎ
plǎcere.
Se
serveşte cu muuuuultǎ zeamǎ de lǎmâie.
Reţeta a apǎrut şi pe icook.
Bon
app’!
Etichete: fructe de mare, orez, paella